Szabolcsi almás máktorta

Hozzávalók, szabolcsi almás máktorta

A tésztához:

30 dkg tojásfehérje
20 dkg cukor
12 dkg mák
4 dkg édes morzsa
1 közepes lereszelt alma

Az almatöltelékhez:

3 dkg vaj
4 db alma
2 evőkanál cukor
0,5 dl citromlé

A krémhez:

4 db tojássárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
6 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín

A díszítéshez:

darált mák
alma

 

Szabolcsi almás máktorta

Szabolcsi almás máktorta

 

A szabolcsi almás máktorta elkészítése

 

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi összetevőt is: a mákot, a reszelt almát és az édes morzsát. A tepsikbe helyezett sütőpapírokon egyenletesen elosztjuk, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Az almatöltelékhez az almát lereszeljük és kevés vajon a citromlével és a cukorral ízesítve egy lábosban pár perc alatt puhára pároljuk.

A krémhez mixerrel összekeverjük a tojássárgájákat a liszttel. Habverővel folyton kevergetve lassan hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön, acél lábosban, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az időközben habbá vert tejszínt.

A recept folytatását A házisárkány főz oldalon olvashatják.

Ha szívesen megnézne még egy almás receptet, itt ajánlunk egyet!

Jó étvágyat kívánunk!

A mi jótanácsaink a recepthez: ha már a címben is szerepelt, járjunk utána, és valóban szabolcsi almát használjunk, higgyék el, meg fogja érni! Egy kis segítség a vásárláshoz, ahogy azt már a Mit főzzünk ma? oldalán megszokhatták: itt.

Cím
recipe image
Recept neve
Szabolcsi almás máktorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.