Szabolcsi almás máktorta

A szabolcsi almás máktorta recept hozzávalói

A tésztához:

30 dkg tojásfehérje, 20 dkg cukor, 12 dkg mák, 4 dkg édes morzsa, 1 közepes lereszelt alma

Az almatöltelékhez:

3 dkg vaj, 4 db alma, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl citromlé

A krémhez:

4 db tojássárgája, 8 dl tej, 20 dkg cukor, 6 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín

A díszítéshez:

darált mák, alma

Szabolcsi almás máktorta

Szabolcsi almás máktorta

 

A szabolcsi almás máktorta recept elkészítése

 

Jöjjön most egy kedves vendégrecept a Mit főzzünk ma? oldalán, almás, mi más? Nekünk nagyon tetszett, és nagyon ízlett, próbálják ki Önök is! Jó szívvel ajánljuk!

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi összetevőt is: a mákot, a reszelt almát és az édes morzsát. A tepsikbe helyezett sütőpapírokon egyenletesen elosztjuk, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Az almatöltelékhez az almát lereszeljük és kevés vajon a citromlével és a cukorral ízesítve egy lábosban pár perc alatt puhára pároljuk.

A krémhez mixerrel összekeverjük a tojássárgájákat a liszttel. Habverővel folyton kevergetve lassan hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön, acél lábosban, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az időközben habbá vert tejszínt.

 

A recept folytatását A házisárkány főz oldalon olvashatják.

 

Ha szívesen megnézne még egy almás receptet, itt ajánlunk egyet!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És ha már ajánlunk, nézzék meg levesreceptjeinket is, itt.

Jó étvágyat kívánunk!

A mi jótanácsaink a recepthez: ha már a címben is szerepelt, járjunk utána, és valóban szabolcsi almát használjunk, higgyék el, meg fogja érni! Egy kis segítség a vásárláshoz, ahogy azt már a Mit főzzünk ma? oldalán megszokhatták: itt.

Cím
recipe image
Recept neve
Szabolcsi almás máktorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.