Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral, borral

A szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral, borral recept hozzávalói

20 dkg liszt, 1 kanál méz, 2 db tojás, fűszerek, 1 késhegynyi sütőpor, 2 dl tej, olaj a sütéshez

Az öntethez:

erdei szeder, vörösbor, keményítő, gyömbér

Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral, borral

Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral, borral

 

A szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral, borral recept elkészítése

 

Egy különleges öntet elengedhetetlen ehhez a recepthez, nézzék meg, mit javaslunk, hogyan készül!

Vajat tojássárgájával kikeverjük, hozzá melegen tegyük a mézet, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet is. A lisztet sütőporral keverjük el, így adjuk a többihez.

Az egészet összegyúrjuk, kicipózzuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni. Téglalap alakúra, kb.  1-2 mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, s derelyevágóval feldaraboljuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Ezalatt elkészítjük az öntetet. Kristálycukrot karamellizálunk, apróra vágott gyömbért pirítunk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, áfonyalekvárt öntünk rá, vörösborral meglocsoljuk. A szederhez aktuális árat itt találnak. Az áfonyalekvárról itt tudnak tájékozódni.

Az egészet összekeverjük, kevés ideig kell forralni, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Kukoricakeményítővel sűrítjük.

 

Itt találnak egy másik mézes tippet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral, borral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.