Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral és borral

Hozzávalók, szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral és borral

20 dkg liszt
1 kanál méz
2 db tojás
fűszerek
1 késhegynyi sütőpor
2 dl tej, olaj a sütéshez

Az öntethez:

erdei szeder
vörösbor
keményítő
gyömbér

 

Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral és borral

Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral és borral

 

A szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral és borral recept elkészítése

 

Vajat tojássárgájával kikeverjük, hozzá melegen tegyük a mézet, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet is. A lisztet sütőporral keverjük el, így adjuk a többihez.

Az egészet összegyúrjuk, kicipózzuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni. Téglalap alakúra, kb.  1-2 mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, s derelyevágóval feldaraboljuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Ezalatt elkészítjük az öntetet. Kristálycukrot karamellizálunk, apróra vágott gyömbért pirítunk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, áfonyalekvárt öntünk rá, vörösborral meglocsoljuk. A szederhez aktuális árat itt találnak. Az áfonyalekvárról itt tudnak tájékozódni.

Az egészet összekeverjük, kevés ideig kell forralni, hogy a gyümölcsök ne essenek szét. Kukoricakeményítővel sűrítjük.

Itt találnak egy másik mézes tippet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szederöntetes párnácskák áfonyalekvárral és borral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.