Szilvalekváros kuglóf

Hozzávalók, szilvalekváros kuglóf

50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 1 db citrom, 5 dkg aszalt szilva, 1 teáskanál fahéj, 4 db tojás sárgája, 15 dkg szilvalekvár

 

Szilvalekváros kuglóf

Szilvalekváros kuglóf

 

A szilvalekváros kuglóf elkészítése

Szilva minden mennyiségben, és persze kuglófban is. Mondhat erre nemet bárki is? Nem hiszünk benne, hogy igen.

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel langyos helyen. A margarint kikeverjük a tojással és a porcukorral, és a vaníliás cukor felével. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a citrom reszelt héját és a fahéjt.

Az aszalt szilvát félbevágjuk, magját kiszedjük. Óvatosan a tésztába keverjük. A kész tésztát vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalásnál vaníliás porcukorral megszórjuk és szilvalekvárral kínáljuk. A szilvalekvárhoz választékot és aktuális árat itt találnak.

Egy másfajta  szilvás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szilvalekváros kuglóf
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.