Szőlős mézes rizsfelfújt

Hozzávalók, szőlős mézes rizsfelfújt

  • 38 dkg rizs,
  • 1 mokkáskanál só,
  • tej,
  • 3 db tojás,
  • 18 dkg cukor,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 db citrom,
  • 40 dkg szőlő,
  • vaj,
  • méz

 

Szőlős mézes rizsfelfújt

Szőlős mézes rizsfelfújt

 

A szőlős mézes rizsfelfújt recept elkészítése

 

A megmosott rizst, a rizshez képest egyszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, sózzuk, majd, ha beszívta a vizet, két és félszeres mennyiségű tejet öntünk rá. Elkeverjük, és lassú tűzön fedővel letakarva, megfőzzük.

Ha kicsit száraz, kevés tejet keverjünk bele, majd lehúzzuk a tűzről, és forrón beleforgatjuk a cukorral fehéredésig kevert tojássárgákat.

Most keverjük bele az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a leszemezett megmosott félbevágott kimagozott szőlőszemeket, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

Végül kivajazott, édes morzsával beszórt tepsibe töltjük, eligazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 5 percet pihentetjük, majd vízbe mártott késsel kockákra vágva tálaljuk, és meglocsoljuk akácmézzel.

Keresgéljenek itt, az Édesség receptek között a Mit főzzünk ma? recepttárában!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlős mézes rizsfelfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.