Szőlős rétes borhabbal

Hozzávalók, szőlős rétes borhabbal

2 csomag réteslap
10 dkg rizs
5 dl tej
10 dkg cukor
1 db kikapart vaníliarúd
2 db tojás
3 dkg vaj
5 dkg kékszőlő
csipet só
olaj
5 dl fehérbor
6 g főzős vaníliapor
1 g fahéj
1 g szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
5 db tojás
20 dkg cukor

 

Szőlős rétes borhabbal

Szőlős rétes borhabbal

 

A szőlős rétes borhabbal recept elkészítése

 

A szőlőt félbevágjuk, és a kés hegyével a magját kiszedjük. A rizst a tejben megfőzzük, mikor majdnem készen van, belerakjuk a cukor felét és a vaníliarúd belsejét. Kihűtjük. A szőlőhöz aktuális árat itt találnak.

Közben a tojássárgáját a vajjal és a cukor másik felével habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mindkettőt a tejberizshez keverjük, majd beletesszük a szőlőszemeket.

A réteslapot megkenjük a töltelékkel, felsodorjuk, és megkenjük olajjal a tészta tetejét. 180- 200 fokos sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a musthabot. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Vízfürdőt készítünk: fém keverőedényben elkeverjük a krémport, a tojássárgájával és 1 dl vízzel.

Közben a fehérbort felforraljuk a szegfűszeggel, a citrom héjával és a fahéjjal. Állandóan keverve hozzászűrjük a habüstben lévő anyagokhoz. Felrakjuk a forró vízfürdőre, és az egészet elkezdjük besűríteni. Ha kész, levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojásfehérjét is. A forró rétessel együtt fogyasztjuk a mártást.

Egy másik édesség receptjét itt találják.

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlős rétes borhabbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.