Szőlős rétes borhabbal

A szőlős rétes borhabbal recept hozzávalói

2 csomag réteslap,10 dkg rizs, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 db kikapart vaníliarúd, 2 db tojás, 3 dkg vaj, 5 dkg kékszőlő, csipet só, olaj, 5 dl fehérbor, 6 g főzős vaníliapor, 1 g fahéj, 1 g szegfűszeg, 1 db citrom reszelt héja, 5 db tojás, 20 dkg cukor

Szőlős rétes borhabbal

Szőlős rétes borhabbal

 

A szőlős rétes borhabbal recept elkészítése

 

A mai sütink rétes lesz, tudják, persze, kicsit másképp. Nem lőjük le itt az elején az összes poént, de a borhabot mindenképp kiemeljük. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A szőlőt félbevágjuk, és a kés hegyével a magját kiszedjük. A rizst a tejben megfőzzük, mikor majdnem készen van, belerakjuk a cukor felét és a vaníliarúd belsejét. Kihűtjük. A szőlőhöz aktuális árat itt találnak.

Közben a tojássárgáját a vajjal és a cukor másik felével habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Mindkettőt a tejberizshez keverjük, majd beletesszük a szőlőszemeket.

A réteslapot megkenjük a töltelékkel, felsodorjuk, és megkenjük olajjal a tészta tetejét. 180- 200 fokos sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a musthabot. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Vízfürdőt készítünk: fém keverőedényben elkeverjük a krémport, a tojássárgájával és 1 dl vízzel.

Közben a fehérbort felforraljuk a szegfűszeggel, a citrom héjával és a fahéjjal. Állandóan keverve hozzászűrjük a habüstben lévő anyagokhoz. Felrakjuk a forró vízfürdőre, és az egészet elkezdjük besűríteni. Ha kész, levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojásfehérjét is. A forró rétessel együtt fogyasztjuk a mártást.

 

Egy másik édesség receptjét itt találják.

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlős rétes borhabbal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.