Tejberizses rétes

Hozzávalók, tejberizses rétes

20 dkg tejberizs,
10 dkg meggy,
10 dkg barack befőtt,
10 dkg ananász befőtt,
1 csomag réteslap,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 dl olaj,
3 dkg dió,
3 dkg mandula,
2 evőkanál mazsola

 

Tejberizses rétes

Tejberizses rétes

 

A tejberizses rétes elkészítése

 

Tejberizst készítünk, amibe citrom héját reszelünk, vaníliás cukrot, és mazsolát teszünk bele. Kihűlés után hozzákeverjük lé nélkül a gyümölcsöket.

A réteslapot konyharuhára terítjük, megkenjük olajjal, zsemlemorzsával szórjuk és egy sorban elhelyezzük rajta a gyümölcsös rizst. Nem túl szorosan feltekerjük. Megkenjük tojással, durvára vágott dióval, mandulával szórjuk meg. Készre sütjük. Mandulához aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor vaníliaöntetet vagy meleg eperjam-et kínálunk hozzá, enyhén leporcukrozva.

Édességreceptek között itt válogathatnak. Reméljük, találnak olyat, ami megtetszik, és el is készítik!

Jó étvágyat kívánunk! 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejberizses rétes
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.