Tiramisú-variáció

Hozzávalók, tiramisú-variáció

1 csomag tiramisú krém
2 dl tejszín
20 dkg babapiskóta
2 dl kávé
0,5 dl rum vagy kávélikőr
10 dkg cukor
1 dkg kakaó
15 dkg tejszínhab

 

Tiramisú-variáció, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tiramisú-variáció, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tiramisú-variáció recept elkészítése

 

Először is áztassunk be a babapiskótát kávés mandulalikőrbe (amaretto), de csak rövid ideig, hogy a babapiskóta megtartsa az állagát, ne puhuljon fel túlságosan. A klasszikus tiramisú tölteléke krémsajt, cremor, vagy mascarpone, de természetesen használhatunk magyar krémsajtot is, vagy adott esetben kész tiramisú krémet. Az amarettóhoz aktuális árat itt találnak.

A babapiskótát a tál szélén, illetve talapzatként körberakjuk, majd a tetejére is krémsajt kerül, ezután készítünk még egy sort babapiskótából, rá pedig töltelék kerül. Miután így elkészültünk, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd amikor ez megtörtént, kakaóporral megszórjuk.

Egy másik tiramisú-variációt itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030808)

Cím
recipe image
Recept neve
Tiramisú-variáció
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.