Hozzávalók, tiramisu

  • 3 dl kávé,
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 50 dkg mascarpone sajt,
  • 8 db tojás,
  • 2 db vaníliarúd,
  • 1 db narancs,
  • 20 db babapiskóta,
  • 10 dkg 60-70%-os kakaópor

 

 

A tiramisu elkészítése

 

A piskóták felét tegyük a cukros felükkel lefelé egy tálba, a kávét pedig kevés porcukorral ízesítsük meg. Locsoljuk be a piskótákat.

Közben egy tálban a tojássárgáját a mascarponéval verjük habossá a maradék cukorral, és kaparjuk bele a vaníliák magjait. Adjuk hozzá az amarettót, majd lassan keverjük el benne a tojások felvert habjait, arra figyelve, nehogy a hab összetörjön. Adjuk hozzá a narancs lereszelt héját és a levét is.

Tegyük az elkészült krém felét a piskótákra, majd fedésben rakjunk egy második sort a külön edényben áztatott piskótából, végül jöhet a maradék krém. Zárásként a tiramisu tetejét szórjuk meg a kakaóval. Kakaóporhoz aktuális árat itt találnak.

 

Tiramisu

Tiramisu

 

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

A teljes videóreceptet itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tiramisu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.