Tiroli rétes

A tiroli rétes hozzávalói

  • 25 dkg vajastészta,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 20 dkg túró,
  • 2 dkg, héja citrom,
  • 1 dkg vaníliás cukor,
  • 3 dkg mazsola,
  • 5 dkg porcukor,
  • 5 dkg cukor,
  • 5 gramm fahéj,
  • 5 dkg dió,
  • 25 dkg töltelék (almás),
  • 25 dkg töltelék (túrós),
  • 10 dkg piskóta

 

Tiroli rétes

Tiroli rétes

 

A tiroli rétes elkészítése

 

Almás, túrós rétes - ki ne szeretné? Persze, biztos van, aki nem, nos, hát most nem neki szólunk. Aki viszont megkívánta, nézze meg, hogyan készül, és természetesen készítse is el így otthon!

A sütőlemezt olajjal megkenjük, erre tesszük majd rá a vajastészta lapokat. A készen vásárolt vajastészta lapot négy egyenlő részre vágjuk fel. Két csíkot ráhelyezünk a sütőlemezre, s a széleit felvert egész tojással megkenjük. Rátesszük a tölteléket.

Mi most kétféle rétest készítünk: almást és túróst.

Az almatöltelék a következőképpen készül: vékony szeletekre vágjuk fel az almát, vaníliás kristálycukrot, rumba áztatott mazsolát, kevés fahéjat teszünk hozzá. Zsemlemorzsát is keverünk a töltelékhez, hogy az alma kifolyó nedvét felszívja. Almához aktuális árakat itt találnak.

A túrótöltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, az áztatott mazsolával és a hámozott, apró kockára vágott zsemlével (így nem folyik ki a töltelék). Reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is tehetünk hozzá, így még ízletesebb lesz.

Nos, miután a töltelék rákerült a tésztára, egy ügyes kis szerkentyűvel felvágjuk a két másik tésztalapot, ezzel visszük fel a tetejére. Felvert tojással a tetejét megkenjük, szép pirosra megsütjük. Ha megsült kivesszük, egy kicsit pihentetjük, majd fűrészfogú késsel felvágjuk, megporcukrozzuk. Gyümölccsel, tejszínhabbal megdíszítjük.

 

Rögtön két süteményt is ajánlunk, mindkettőt videórecepttel, egyszer egy tiramisut, egyszer pedig egy profiterolst.

 

No és persze almából sosem elég! Kattintson ide egy almával készült főétel receptjéért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.