Tiroli rétes

A tiroli rétes hozzávalói

  • 25 dkg vajastészta,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 20 dkg túró,
  • 2 dkg, héja citrom,
  • 1 dkg vaníliás cukor,
  • 3 dkg mazsola,
  • 5 dkg porcukor,
  • 5 dkg cukor,
  • 5 gramm fahéj,
  • 5 dkg dió,
  • 25 dkg töltelék (almás),
  • 25 dkg töltelék (túrós),
  • 10 dkg piskóta

 

Tiroli rétes

Tiroli rétes

 

A tiroli rétes elkészítése

 

A sütőlemezt olajjal megkenjük, erre tesszük majd rá a vajastészta lapokat. A készen vásárolt vajastészta lapot négy egyenlő részre vágjuk fel. Két csíkot ráhelyezünk a sütőlemezre, s a széleit felvert egész tojással megkenjük. Rátesszük a tölteléket.

Mi most kétféle rétest készítünk: almást és túróst.

Az almatöltelék a következőképpen készül: vékony szeletekre vágjuk fel az almát, vaníliás kristálycukrot, rumba áztatott mazsolát, kevés fahéjat teszünk hozzá. Zsemlemorzsát is keverünk a töltelékhez, hogy az alma kifolyó nedvét felszívja. Almához aktuális árakat itt találnak.

A túrótöltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, az áztatott mazsolával és a hámozott, apró kockára vágott zsemlével (így nem folyik ki a töltelék). Reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is tehetünk hozzá, így még ízletesebb lesz.

Nos, miután a töltelék rákerült a tésztára, egy ügyes kis szerkentyűvel felvágjuk a két másik tésztalapot, ezzel visszük fel a tetejére. Felvert tojással a tetejét megkenjük, szép pirosra megsütjük. Ha megsült kivesszük, egy kicsit pihentetjük, majd fűrészfogú késsel felvágjuk, megporcukrozzuk. Gyümölccsel, tejszínhabbal megdíszítjük.

Rögtön két süteményt is ajánlunk, mindkettőt videórecepttel, egyszer egy tiramisut, egyszer pedig egy profiterolst.

Jó étvágyat kívánunk!

Almából sosem elég! Kattintson ide egy almávak készült főétel receptjéért!

Cím
recipe image
Recept neve
Rétes tiroli módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.