Töltött fánk

Hozzávalók, töltött fánk

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg cukor
3 dl tej
1 db tojás
0,5 dl olaj
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

30 dkg édes mogyorókrém
1 db tojás

A sütéshez:

7 dl olaj

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

 

Töltött fánk

Töltött fánk

 

A töltött fánk elkészítése

 

A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a vaníliás cukrot és jól megdagasztjuk. Legvégén beledolgozzuk az olajat és letakarva, 40 percig kelni hagyjuk.

Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és fele részén a szaggatóval megjelöljük a fánkok helyét. Mindegyik kör közepére egy teáskanál mogyorókrémet teszünk, és a jelölés mentén kevés felvert tojással körbekenjük a tésztát.

A recept folytatását az Aleda konyhája oldalon olvashatják!

Itt egy remek halreceptet találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött fánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.