Tradicionális hókifli

A tradicionális hókifli recept hozzávalói

60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1,5 dl tejföl, 2 dkg élesztő, só, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 üveg lekvár

Tradicionális hókifli

Tradicionális hókifli

 

A tradicionális hókifli recept elkészítése

 

Ha van hó, ha nincs, hókiflit bármikor készíthetünk. A tölteléknél is lesz egy kis megszokott apró trükk, amitől más lesz, hisz tudják, ha Mit főzzünk ma?, akkor mindig egy kicsit másképp. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Arra figyeljünk, hogy a hókifli tésztáját este kell megcsinálni. Az élesztőt és a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és a csipetnyi sót.

Összegyúrjuk, letakarjuk, és hagyjuk pihenni. Reggel a tésztából kiflit formálunk, lekvárral megtöltjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Más töltelékkel is meg lehet tölteni a kifliket, például dióval, mákkal.

Nagyon finom úgy is, ha darált diót baracklekvárral kevernek össze. Amikor megsül, még forrón, vaníliás porcukorban megforgatjuk. A hazai lekvárhoz aktuális árakat itt találnak.

 

Egy további, meglepetés sütemény receptért kattintson ide!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.