Tradicionális hókifli

Hozzávalók, tradicionális hókifli

60 dkg liszt
25 dkg vaj
1,5 dl tejföl
2 dkg élesztő

porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 üveg lekvár

 

Tradicionális hókifli

Tradicionális hókifli

 

Arra figyeljünk, hogy a hókifli tésztáját este kell megcsinálni. Az élesztőt és a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és a csipetnyi sót.

Összegyúrjuk, letakarjuk, és hagyjuk pihenni. Reggel a tésztából kiflit formálunk, lekvárral megtöltjük, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Más töltelékkel is meg lehet tölteni a kifliket, például dióval, mákkal.

Nagyon finom úgy is, ha darált diót baracklekvárral kevernek össze. Amikor megsül, még forrón, vaníliás porcukorban megforgatjuk. A hazai lekvárhoz aktuális árakat itt találnak.

Jó étvágyat kívánunk!

További sütemény receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Tradícionális hókifli
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.