Túrógombóc aszalt szilvával töltve

Hozzávalók, túrógombóc aszalt szilvával töltve

1 kg túró
15 dkg búzadara
5 db tojás
5 g só
20 dkg vaj
20 dkg mogyoró
5 dl tejföl
5 dkg porcukor
5 dkg aszalt szilva
2 dl vörösbor

 

Túrógombóc aszalt szilvával töltve

Túrógombóc aszalt szilvával töltve

 

A túrógombóc aszalt szilvával töltve recept elkészítése

 

A túrót szitán áttörjük, majd keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a búzadarát, 1 g sót, és a tojásokat. Jól összekeverjük, és az egészet hűtőszekrénybe helyezzük,  pihentetjük. Figyelni kell a túróra, ha túl vizes lenne, akkor 2-3 dkg búzadarával többet adunk hozzá, ha viszont a túró túl száraz, 2- 3 dkg darával kevesebbet.

Az aszalt szilvát vörösborba beáztatjuk. A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk, mindegyik gombócba egy darab aszalt szilvát nyomunk, majd újra megformázzuk. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, amikor a gombócok feljönnek, kész is. Az aszalt szilvához aktuális árat itt találnak.

Közben a vajon átmelegítjük a mogyorót, megsózzuk, majd szűrőkanállal a gombócokat a mogyoróba tesszük. Porcukros tejföllel tálaljuk.

És ha már szó esett róla, itt egy egészen másfajta variáció túrógombócra. Csak, hogy lehessen választani! Másfajta édességreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túrógombóc aszalt szilvával töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.