Túrógombóc cukros mákban

A túrógombóc cukros mákban recept hozzávalói

8 dkg búzadara, só, liszt, darált mák, 50 dkg túró, tojás, 10 dkg aszalt szilva, 2 evőkanál porcukor

Túrógombóc cukros mákban

Túrógombóc cukros mákban

 

A túrógombóc cukros mákban recept elkészítése

 

A túrógombócot a szokott módon elkészítjük.

Amiben mi eltértünk a megszokottól, hogy aszalt szilvát rejtettünk a gombóc közepébe, és amikor kifőztük a gombócot nem zsemlemorzsában forgattuk meg, hanem cukros mákban.

 

Egy másfajta édesség receptjét itt találják!

 

Jó étvágyat kívánunk!

Szoktunk adni rövid kis történeteket az ételekhez, a mesélés és a konyha ugyanis összetartozó dolgok. Most a mákról néhány szó: származási helye valószínűleg Közép-Ázsia. Mára a világ minden pontján megtalálható és termeszthető mák. Története egészen Kr. e. 4000-ig nyúlik vissza, sumer rajzokon bukkant fel. Bővebben itt olvashatnak a mák történetéről. termesztéséről.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!



Comments are closed.