Vaníliaöntetes, különleges kuglóf

A vaníliaöntetes, különleges kuglóf recept hozzávalói

A kakaós tésztához:

2 db tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 kiskanál kakaópor

A vaníliás-citromos tésztához:

2 db tojás, 3 evőkanál cukor, fél rúd vanília, 1 db citrom reszelt héja, 2 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor

A mogyorós tésztához:

2 db tojás, 3 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál darált mogyoró, 2 dkg vaj a kuglófforma kikenéséhez, porcukor a tálaláshoz

A vaníliaöntethez:

5 dl tej, 10 dkg cukor, fél szál vaníliarúd, fél csomag vaníliás pudingpor, 2 db tojás sárgája

Vaníliaöntetes, különleges kuglóf

Vaníliaöntetes, különleges kuglóf

 

A vaníliaöntetes, különleges kuglóf recept elkészítése

 

Ez most nem a pár perces kategória, de ezekre az édes csodákra is szükség van. Mi az, hogy szükség van... Különleges hangulat a készítéskor a konyhában, és különleges alkalom, amikor asztalhoz ülünk, vagy épp fotelba, kanapéra telepedünk. És majszolunk. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

A kakaós tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.

A vaníliás-citromos tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a vanília kikapar belsejével, a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tojásfehérje habbal lazítjuk.

A mogyorós tésztához a tojásokat szintén kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a fahéjjal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót, és a kemény tojásfehérje habbal lazítjuk.

Ezután egy szilikon kuglófformát kikenünk olvasztott vajjal, majd egymás után beleöntjük a kakaós, a vaníliás, és a mogyorós tésztát. 180 fokos sütőben pirosra sütjük, majd kiborítjuk a formából, és rácsra téve kihűtjük.

Közben a vaníliaöntethez a tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, és a kevés hideg vízzel elkevert pudingporral besűrítjük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kevés forró mártással elkevert tojás sárgákat.

Madagaszkári vaníliarúdhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor az ujjnyi vastagra szeletelt kuglófot tányérra tesszük, megszórhatjuk kevés porcukorral, és körbelocsoljuk a vaníliamártással.

 

Egy másik kuglóf receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.