Vaníliás speedy gonzález

Hozzávalók, vaníliás speedy gonzález

1 db tojás sárgája,
2 dl tej,
3 dkg cukor,
1 db tojás,
2 dkg liszt,
1 dl vörösbor,
50 dkg fonott kalács,
0,5 dkg főzős krémpor,
10 dkg meggy,
15 dkg erdei gyümölcs

 

Vaníliás speedy gonzález

Vaníliás speedy gonzález

 

A vaníliás speedy gonzález recept elkészítése

 

A fonott kalácsot felszeletelem kb. 1,5 cm-es szeletekre. A tejet felforralom, és hozzáadom a krémporral elkevert tojássárgát, és addig melegítem, amíg be nem sűrűsödik. Vaníliaöntet sűrűségűnek kell lennie.

A kalácsokat tűzálló tálba teszem, és meglocsolom ezzel a vaníliával, a rétegek közé meggyet szórok. A tetejére piskótatésztából (egyszerű: 1 tojás felverek  1 evőkanál cukorral, és 1 evőkanál lisztet hozzákeverek) rácsot készítek.

Cukorkaramellen a vörösbort visszaforralom egy kicsit, és hozzáadom az erdei gyümölcskeveréket, ha szükséges, egy kevés keményítővel bekötöm.

Egy másik remek édességet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Vaníliás speedy gonzález
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.