Vaníliás speedy gonzález

A vaníliás speedy gonzález recept hozzávalói

1 db tojás sárgája, 2 dl tej, 3 dkg cukor, 1 db tojás, 2 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 50 dkg fonott kalács, 0,5 dkg főzős krémpor, 10 dkg meggy, 15 dkg erdei gyümölcs

Vaníliás speedy gonzález

Vaníliás speedy gonzález

 

A vaníliás speedy gonzález recept elkészítése

 

Hát persze, hogy nagyon gyorsan elkészül, ezért lett ennek a desszertnek ez a fantázianeve. Persze van, ahol a gyorsaság abszolút rekord, és van, ahol abszolút nem a gyorsaság a rekord, de ez a konyha, itt ez bizony számít! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A fonott kalácsot felszeletelem kb. 1,5 cm-es szeletekre. A tejet felforralom, és hozzáadom a krémporral elkevert tojássárgát, és addig melegítem, amíg be nem sűrűsödik. Vaníliaöntet sűrűségűnek kell lennie.

A kalácsokat tűzálló tálba teszem, és meglocsolom ezzel a vaníliával, a rétegek közé meggyet szórok. A tetejére piskótatésztából (egyszerű: 1 tojás felverek  1 evőkanál cukorral, és 1 evőkanál lisztet hozzákeverek) rácsot készítek.

Cukorkaramellen a vörösbort visszaforralom egy kicsit, és hozzáadom az erdei gyümölcskeveréket, ha szükséges, egy kevés keményítővel bekötöm. Az erdei gyümölcskeverékhez aktuális árakat itt találnak.

 

Egy másik remek édességet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Vaníliás speedy gonzález
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.