Virágfánk

A virágfánk recept hozzávalói

3 db tojássárgája, 3 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál rum, 3 dkg vaj, 1 csipet só, 35 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5-2 dl tej, porcukor

Virágfánk

Virágfánk

 

 

Egy gyors tipp az elején: ha készen van a fánk, a közepébe friss gyümölcsöt vagy lekvárt tehetünk. Porcukrozhatjuk is, ha szeretnénk! A rumhoz pedig egészen kimerítő, aktuális árakat itt találnak.

 

A virágfánk recept elkészítése

 

Egyszerű, gyorsan elkészíthető remek gyümölcsös édesség. Nem túloztunk, ez az igazság. És persze látványos is, a terített asztal méltó dísze. Nézzék meg, és készítsék is el!

A porcukor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Egészen addig gyúrjuk, amíg szép sima nem lesz. 10-21 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk.

Kisebb-nagyobb fánk- vagy pogácsaszaggatóval kör alakú lapokat szaggatunk, éles késsel belevágunk a szélébe. A nagyobb lapok közepét megkenjük tojásfehérjével rárakjuk a kisebbet. Elkészült a virágunk.

Forró olajban kisütjük a fánkokat. A kész fánk közepébe friss gyümölcsöt vagy lekvárt tehetünk még. Porcukrozzuk.

Egy másik édességet itt találnak!

Ha pedig szeretnének még böngészni sok-sok egyszerű és kevésbé egyszerű édességrecept között, kattintsanak ide! És persze várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Virágfánk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.