Virágfánk

A virágfánk recept hozzávalói

3 db tojássárgája, 3 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál rum, 3 dkg vaj, 1 csipet só, 35 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5-2 dl tej, porcukor

Virágfánk

Virágfánk

 

 

Egy gyors tipp az elején: ha készen van a fánk, a közepébe friss gyümölcsöt vagy lekvárt tehetünk. Porcukrozhatjuk is, ha szeretnénk! A rumhoz pedig egészen kimerítő, aktuális árakat itt találnak.

 

A virágfánk recept elkészítése

 

Egyszerű, gyorsan elkészíthető remek gyümölcsös édesség. Nem túloztunk, ez az igazság. És persze látványos is, a terített asztal méltó dísze. Nézzék meg, és készítsék is el!

A porcukor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Egészen addig gyúrjuk, amíg szép sima nem lesz. 10-21 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk.

Kisebb-nagyobb fánk- vagy pogácsaszaggatóval kör alakú lapokat szaggatunk, éles késsel belevágunk a szélébe. A nagyobb lapok közepét megkenjük tojásfehérjével rárakjuk a kisebbet. Elkészült a virágunk.

Forró olajban kisütjük a fánkokat. A kész fánk közepébe friss gyümölcsöt vagy lekvárt tehetünk még. Porcukrozzuk.

 

Egy másik édességet itt találnak!

 

Ha pedig szeretnének még böngészni sok-sok egyszerű és kevésbé egyszerű édességrecept között, kattintsanak ide! És persze várjuk vissza holnap is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.