Zabpelyhes muffin

A zabpelyhes muffin recept hozzávalói

8 dkg zabpehely, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 dl tej, 12 db muffinpapír

Zabpelyhes muffin

Zabpelyhes muffin

 

Sok egyéb mellett ez a recept egyébként arra is jó, hogy ötletet adjon, mire lehet felhasználni a maradék zabpelyhet.

 

A zabpelyhes muffin recept elkészítése

 

Aki nap mint nap figyelemmel kíséri a Mit főzzünk ma? tevékenységét, emlékszik, hogy beharangoztuk a muffinsorozatot. Ami most folytatódik, egy kis újrahasznosítós megoldással. Nézzék meg, és készítsék is el így az aktuális muffinreceptet!

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Jól összekeverjük.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Utána hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Alaposan összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül óvatosan beleforgatjuk a zabpelyhet. A zabpehelyhez aktuális árat itt találnak.

Beletesszük a muffinsütőbe a papírokat, háromnegyedéig tésztát merünk bele. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Amikor kicsit már kihűlt, tálaljuk.

 

Egy másik muffinreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó sütést!

Cím
recipe image
Recept neve
Zabpelyhes muffin
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.