Zabpelyhes muffin

Hozzávalók, zabpelyhes muffin

8 dkg zabpehely,
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna,
1 db tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
12 dkg margarin,
2 dl tej,
12 db muffinpapír

 

Zabpelyhes muffin

Zabpelyhes muffin

 

Ez a recept arra is jó, hogy ötletet adjon, mire lehet felhasználni a maradék zabpelyhet.

 

Zabpelyhes muffin elkészítése

 

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Jól összekeverjük.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Utána hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Alaposan összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül óvatosan beleforgatjuk a zabpelyhet. A zabpehelyhez aktuális árat itt találnak.

Beletesszük a muffinsütőbe a papírokat, háromnegyedéig tésztát merünk bele. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Amikor kicsit már kihűlt, tálaljuk.

Egy másik muffinreceptet itt találnak!

Jó sütést!

Cím
recipe image
Recept neve
Zabpelyhes muffin
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.