Hozzávalók, zebratorta

5 db tojás
25 dkg porcukor
1,5 dl langyos víz
1 csomag vaníliás cukor
37 dkg liszt
1 csomag  sütőpor
2 evőkanál kakaó

 

Zebratorta

Zebratorta

 

A zebratorta elkészítése

 

A vaníliás cukorral és a porcukorral jól összekeverjük a tojások sárgáját. Miközben keverjük, kanalanként az olajat is hozzáadjuk. A lisztet, amit a sütőporral összekevertünk, szépen beledolgozzuk és a kemény habbá felvert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk.

Mindezek után, a tésztát félbe vágjuk és a kakaót beleszitáljuk. A 26 cm-es tortaformát kivajaztuk és kilisztezzük. Középre az aljába teszünk két kanál fehér tésztát, amit nem kell elkenni. Amikor ez megvan, két kanál kakaós tésztát teszünk a fehér tésztára. A készítés közben mindig egymásra és középre tegyük a kakaós és a fehér tésztát.

180 fokon előmelegített sütőbe helyezzük és 45-50 percig sütjük. Ha a sütés végéhez értünk, a kihűlt tésztára rakhatunk porcukrot, cukormázat vagy esetleg csokoládémázat (vagy amivel még ízesíteni szeretnénk). A zebratorta önmagában is nagyon ízletes és laktató édesség.

Egy másik édességért kattintsanak ide!

Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zebratorta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.