Online Gasztronómiai Magazin

A kiskondás füles, farkas káposztája

A kiskondás füles, farkas káposztája recept hozzávalói

1,5 kg sertésfül, sertésfarok, sertésköröm, 5 dkg bacon szalonna, 20 dkg kolbász, 1 kg fejes káposzta, 5 dkg vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, fél csomag kapor, csombor, babérlevél, fűszerpaprika, só, őrölt bors, ételízesítő, keményítő

A kiskondás füles, farkas káposztája, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A kiskondás füles, farkas káposztája, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A kiskondás füles, farkas káposztája recept elkészítése

 

A hagyományos konyhában semmi sem veszett kárba, ez a recept most kifejezetten erről szól. Olyan aprólékokat használunk, amit amúgy vétek lenne kidobni, főleg, ha készül belőle egy remek étel. Nem könnyű, az biztos, de ilyen receptre is nagy szükség van. Nézzék meg, készítsék is el így!

A megtisztított (megpörzsölt) fülét, farkát, körmöt feldaraboljuk. A vöröshagymát finomra összevágjuk. A füstölt baconszalonnát felkockázzuk, s kevés zsiradékra feltesszük, azon üvegesre hevítjük. A sertés hozzávalókhoz ártájékoztatót itt találnak!

Rátesszük a hagymát, és amikor a hagyma üveges, gondolatnyi fűszerpaprikát szórunk rá. Oldjuk a színét, és felengedjük vízzel. Kiforraljuk.

Ebbe az alapba kerül a húst. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, sóval, s így pároljuk. Amikor a köröm, füle-farka félpuha, rátesszük a felszeletelt káposztát. Kaporral megszórjuk, babérlevéllel fűszerezzük. Sütőkolbászt adunk hozzá. Így is főzhetjük, de megsüthetjük külön is a kolbászt. Készre főzzük. A kolbászt, miután belefőztük, kivesszük.

Kevés fehér bort öntünk rá, és tejfölös keményítős habarással bekötjük a káposzta levét. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen sűrű! Jól kiforraljuk, és tálaljuk a lucskos káposztát. Meglocsoljuk tejföllel, s ráhelyezzük a kolbászt. Megszórjuk kaporral.

 

Egy kevésbé nehéz étel receptjét itt találják!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.