Online Gasztronómiai Magazin

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja recept hozzávalói

4 db pisztráng egészben, só, bors, 2 db citrom, 1 kg burgonya, 2 db paprika, oregánó, paradicsom, petrezselyemzöld, vaj, kapor, fehérkenyér

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja

 

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja recept elkészítése

 

Ezt az ételt, ahogyan a neve is jelzi, Sepsiszentgyörgyön tanultam, és én bizony úgy megszerettem, hogy mindenképpen szeretném Önökkel is megosztani a titkát. Előre nem is mondunk semmi mást, nézzék meg a receptet! És persze készítsék is el így!

Azzal kezdtük, hogy a burgonyát előre megfőztük. A pisztrángot süssük meg egészben, az Önök ízlése szerinti ízesítéssel. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

És akkor jöhet a specialitás. A főtt burgonyát  felkarikázzuk, közben serpenyőben vajat olvasztunk, majd a karikákat beletesszük. Amikor a burgonya pirulni kezd, hozzátesszük a kockára vágott paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet és a kaprot. Oregánóval, más néven vadmajorannával ízesítjük. Ettől lesz Európa és a világ ízei magyarul recept, méghozzá Székelyföld spéci ízével!

Tálalásnál a ragu közepére „állítjuk” a pisztrángot.  Próbálják még ki egy kevés fehérkenyerrel tálalva: én ajánlom hozzá! Reméljük, megtetszett ez a verzió, készítsék el feltétlen így!

 

Ha már pisztráng, itt ajánlunk egy másfajta elkészítési módot, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.