Online Gasztronómiai Magazin

Áfonyás palacsinta

Az áfonyás palacsinta recept hozzávalói

8 db palacsinta, 10 dkg áfonya lekvár, 2 dl joghurt, 2 dkg porcukor, jégkrém (tetszés szerint)

Az egyszerű palacsintatésztához (12 db palacsinta):

2 db tojás, 2 dl tej, 24 dkg grízes liszt

Áfonyás palacsinta

Áfonyás palacsinta

 

Az áfonyás palacsinta recept elkészítése

 

Igen, igen, itt az örök kedvenc palacsinta egy újabb verziója. Plusz természetesen ebben is adunk egy alapreceptet, mert a titok most a papírvékonyra sütött palacsinta. Nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy kicsik és nagyok kedvence egyaránt, hiába, ez az igazság! Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további erőteljes keverés közben hozzáadjuk a grízes lisztet. Mindenképp ez utóbbit használják ehhez a recepthez.

Amikor teljesen simára kevertük, keverhetünk hozzá még tejet vagy szódavizet addig, amíg egy híg, krémleves állagú masszát nem kapunk.

Nagyon fontos, hogy forró palacsintasütőben, olajon süssük meg a papírvékony palacsintákat. Amint fentebb is írtuk, a palacsintatésztánál mindig figyelni kell, hogy ne legyen csomós! Egy egyszerű tipp, érdemes megfontolni: ha kevés étolajat teszünk a tésztába, lazább lesz,  és nem is ragad le.

Következhet a tálalás: a frissen sütött palacsintákat megkenjük áfonyalekvárral, egy tányérra pedig hideg joghurtot öntünk, arra tálaljuk a forró palacsintákat. Az áfonyalekvárhoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy kicsit másképp készülő palacsintához receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre, találnak nehezen, de könnyen elkészíthető variációt is. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.