Alaplé halból, azaz halalaplé

Hozzávalók, alaplé halból, azaz halalaplé

1 kg vagdalék hal
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kisebb póréhagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg zellergumó
5 dl fehérbor
2 db babérlevél
1 teáskanál egész feketebors

 

Sokszor hivatkozunk erre az alapreceptre, nem véletlenül, nagyszerűen hasznosítható alapléről van szó.

A jól megmosott haldarabokat egy nagy fazékba tesszük. Meghámozzuk a hagymát, majd durvára vágjuk, a tisztított póréhagymát viszont kis darabokra vágjuk, csakúgy, mint a sárgarépát, zellert.

Minden zöldséget a hallal együtt hideg vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket. Körülbelül 30-40 percig forraljuk, aztán a habot levesszük a tetejéről, leszűrjük, végül pedig 1 liter mennyiségre beforraljuk.

Remekül hasznosítható, rengeteg halas receptnél használjuk, tessék bátran keresni a Mit főzzünk ma? oldalán!

Cím
recipe image
Recept neve
Alaplé halból, azaz halalaplé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.