Online Gasztronómiai Magazin

Alaplé halból, azaz halalaplé

Az alaplé halból, azaz halalaplé hozzávalói

1 kg vagdalék hal, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db kisebb póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg zellergumó, 5 dl fehérbor, 2 db babérlevél, 1 teáskanál egész feketebors

Alaplé halból, azaz halalaplé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Alaplé halból, azaz halalaplé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az alaplé halból, azaz halalaplé elkészítése

 

Sokszor hivatkozunk erre az alapreceptre, nem véletlenül, nagyszerűen hasznosítható alapléről van szó.

A jól megmosott haldarabokat egy nagy fazékba tesszük. Meghámozzuk a hagymát, majd durvára vágjuk, a tisztított póréhagymát viszont kis darabokra vágjuk, csakúgy, mint a sárgarépát, zellert. Halakhoz aktuális árakat itt találnak.

Minden zöldséget a hallal együtt hideg vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket. Körülbelül 30-40 percig forraljuk, aztán a habot levesszük a tetejéről, leszűrjük, végül pedig 1 liter mennyiségre beforraljuk.

 

Remekül hasznosítható, rengeteg halas receptnél használjuk, tessék bátran keresni a Mit főzzünk ma? oldalán!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!Comments are closed.