Online Gasztronómiai Magazin

Almás, barackos batyu

Az almás, barackos batyu recept hozzávalói

50 dkg mélyhűtött vajastészta, 15 dkg alma, 15 dkg túró, 3 dkg mazsola, 2 db tojás, 1 db zsemle, 2 dkg vaníliás cukor

Almás, barackos batyu, a lép illusztráció, forrás: Pixabay

Almás, barackos batyu, a lép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az almás, barackos batyu elkészítése

 

Ha csak a hozzávalókat nézzük, alma, túró, mazsola, vanília, elég inspirációt kell, hogy adjanak az elkészítéshez. Legalábbis mi így gondoljuk, és reméljük, Önök is így döntenek. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a túróhoz vaníliás pudingport, mazsolát, cukrot, kis kockára felvágott almát, barackot, citromhéjat, vaníliás cukrot keverünk.

A remek szabolcsi almához aktuális árat itt találnak.

A mélyhűtött vajastésztát kinyújtjuk, négyzet alakúra felvágjuk, valamint zárógolyócskákat is szaggatunk belőle. Kevés tölteléket teszünk bele, hogy jól össze tudjuk hajtani.

Felvert tojással megkenjük a tészta sarkait, így könnyebben összetapad, majd a közepét is megkenjük tojással, ráhelyezzük a zárópontokat. 180-200 fokos sütőben megsütjük. Tálalásnál tejszínhabbal, barackkal, mandulával díszítjük.

Egy másik édességreceptet is megnézne a Mit főzzünk ma? recepttárából? Itt talál egyet, például:).

 

Kattintson ide egy másik, almából készült receptért!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.