Online Gasztronómiai Magazin

Almás szűz camembert sajttal

Az almás szűz camembert sajttal recept hozzávalói

  • 60 dkg sertésszűz,
  • szegfűszeg,
  • 1 evőkanál keményítő,
  • 2 db tojás,
  • 30 dkg burgonya,
  • só,
  • cukor,
  • 20 dkg camembert sajt,
  • 3 dl almabor
Almás szűz camembert sajttal

Almás szűz camembert sajttal

 

Az almás szűz camembert sajttal recept elkészítése

 

Jöjjön a gyümölcsös-sajtos-húsos ételek egy remek darabja. Plusz köretnek tócsni készül, szóval van benne sok jó dolog, érdemes ránézni. Nos és persze ne csak nézzenek rá, hanem készítsék is el így otthon!

Első lépésként az alma magházát eltávolítjuk az almakiszúróval. Ezután négy egyforma, ujjnyi vastag szeletet vágunk belőle.

Amint ezzel megvagyunk, a többi almát meghámozzuk, összevágjuk. Az almaborral és a szegfűszeggel felfőzzük. Egy kevés cukrot adunk hozzá. Amikor megfőtt az alma, akkor botmixerrel szétturmixoljuk. Ha nagyon híg lenne, akkor egy kis keményítővel beköthetjük.

Ezután a burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a sót a keményítőt. Forró serpenyőben négy szép hüvelykujjnyi vastag tócsnit sütünk. Az almakarikát is meggrillezzük, a tócsnira helyezzük.

Jöhet a hús elkészítése! A szűzből is négy szép szeletet vágunk, de nem lapítjuk ki nagyon, csak akkorára, amekkora az almakarikánk. Majd sózzuk, mindkét oldalát elősütjük. Ráhelyezzük az almára. Tetejére egy szelet camembert teszünk, és grillsütőben ráolvasztjuk a sajtot. Az almamártással tálaljuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak. Ennyire egyszerű receptről van szó, a végeredmény pedig önmagáért beszél!

 

Egy másik, almával készített étel receptjéért kattintson ide!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.