Online Gasztronómiai Magazin

Ánizsos csirkecomb chilis szilvával

Az ánizsos csirkecomb chilis szilvával recept hozzávalói

60 dkg csirkecomb, só, 1 gerezd fokhagyma, majoranna, 20 dkg szilva, 4 dl vörösbor, ánizs, 1 teáskanál cukor, 1 db chili

Ánizsos csirkecomb chilis szilvával

Ánizsos csirkecomb chilis szilvával

Az ánizsos csirkecomb chilis szilvával recept elkészítése

 

Alapvetően ünnepi alkalmakra ajánljuk ezt az ételt, de bármikor elkészíthető. Remek a hangulata, tény, hogy kicsit tovább tart az elkészítése, mint általában, de szerintünk megéri. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a combokat bepácoljuk amihez most sót, fokhagymát, valamint majorannát használunk, majd sütjük. Érdemes egy napig pácolni. Félórán keresztül 145 fokon sütjük. Az utolsó 10 percben 200 fokra vegyük fel a sütő hőmérsékletét, hogy a combok szépen megpiruljanak.

A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Következő lépésként mézkaramellel indítunk. Mi a magunk részéről nagyon szeretjük a természetes dolgokat, hiszen hogyan másképp lenne tökéletes egy étel? A szilvákat félbevágjuk, de, ha nagyon nagy darabok kerültek a kosarunkba vásárláskor, akkor nyugodtan lehet negyedelni őket. A szilvát a végén tegyük bele, mert nem szilvalekvárt, hanem szilvaragut készítünk.

A mézkaramellbe vörösbort öntünk, majd pedig beleszórjuk az ánizsport. A chillit felkarikázzuk, pár karikát a raguhoz adunk. Arra figyeljünk, hogy nem kell sok belőle, még aki szereti a csípőset, az se tegyen bele sok chilit, mert akkor a chili elnyomja a ragut ízét.

A mézkaramellás vörösbort keményítővel besűrítjük. Külön tálkában elkeverjük a keményítőt hideg vízzel, így öntjük a ragualaphoz. Jöhet bele a szilva, és amint összeforr, akkor készen is vagyunk.

 

Kattintson ide egy másik, ánizzsal ízesített receptért!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.