Online Gasztronómiai Magazin

Babos bárány sült paradicsommal

A babos bárány sült paradicsommal recept hozzávalói

30 dkg ceruza- vagy vajbab, 40 dkg báránycomb, 10 dkg újhagyma, 3 fokhagymagerezd, 1 db rozmaringág, 1 db kakukkfűág, 20 dkg paradicsom vagy koktélparadicsom, 5 evőkanál olaj, só, 2 dkg füstölt szalonna

Babos bárány sült paradicsommal

Babos bárány sült paradicsommal

 

A babos bárány sült paradicsommal recept elkészítése

 

Sajnos a bárány meglehetősen kikopott a magyar gasztronómiából, elég baj. Hozzájutni sem túl könnyű, de úgy gondoljuk, a magunk eszközeivel segítünk ezen. Sok-sok bárányreceptet adtunk eddig is, és fogunk is adni, itt lehet válogatni. Az alábbi receptben zöldségek egészítik ki a sült húst, próbálják ki ezt a módozatot is!

Azzal kezdünk most, hogy a babot megtisztítjuk, sós vízben 5 percig főzzük. A hagymát tisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát szintén.

A rozmaring és kakukkfű ágakat nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, majd leszárítjuk. 3 evőkanálnyi olajon, serpenyőben a vöröshagymát és a fokhagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, a babot, sót, borsot, és 2 percig pirítjuk.

A paradicsomot hozzáadjuk, kb. 1 percig sütjük. A visszamaradt olajban a bárányt, amit befűszereztünk, a zöldfűszerekkel együtt megsütjük. A babon tálaljuk. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

 

Egy más karakterű bárányreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.