Online Gasztronómiai Magazin

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

A balatoni fogasfilé keszthelyi módra recept hozzávalói

80 dkg fogasfilé, 5 dkg gomba, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 2 dkg újhagyma, 5 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, fehérbor

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

 

A balatoni fogasfilé keszthelyi módra recept elkészítése

 

Az az igazság, vagy hozzájutunk balatoni fogasfiléhez, vagy nem. Persze hogy van alternatív megoldás, gondoltunk mindenre. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Ezúttal azzal kezdünk, hogy a fogasfilét sózzuk, lisztezzük, vajon elősütjük. A visszamaradt zsiradékban karikára vágott póréhagymát és  kockára vágott kaliforniai paprikát, mindhárom színben, azaz pirosat, sárgát és zöldet teszünk, majd hozzáadjuk a paradicsom concassét és a gombát.

A süllőhöz, azaz fogashoz aktuális árat itt találnak. A Viktória tavi fogashoz pedig itt.

Mindezek után sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés fehérbort öntünk rá, a tejszín pedig a legvégén kerül bele. A fogasfilét visszatesszük a ragu tetejére, és végül az egészet így 10 percre berakjuk a sütőbe, hogy összepárolódjanak.

Köretként vajas petrezselymes burgonyát ajánlok Önöknek. Elkészítéséhez, ha esetleg megakadnának, itt találnak elkészítési módot.

 

Itt pedig mutatunk egy másfajta elkészítési módot a fogasfiléhez, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.