Online Gasztronómiai Magazin

Bárányborda fejtett babpürével

A bárányborda fejtett babpürével recept hozzávalói

80 dkg bárányborda, só, bors, tárkony, 20 dkg bab, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl zöldségalaplé, 4 db paradicsom, 1 evőkanál fehérborecet, 8 db toastkenyér

Bárányborda fejtett babpürével

Bárányborda fejtett babpürével

 

A bárányborda fejtett babpürével recept elkészítése

 

Mert nem csak csirke, sertés, marha van a világon, példa erre ez a recept is. Most a bárány kerül a konyhaasztalra, és készül belőle egy jó kis friss étek. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a fehér kenyérből kb. 15 dkg-ot apró kockára vágunk, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd leszárítjuk. Még jobb ízt kap, ha egy kevés fokhagymát mellette pirítunk, majd ebben a serpenyőben sütjük meg a húst.

Mindezek után a nagy szemű babot vöröshagymával, fokhagymával puhára főzzük, utána felengedjük zöldségalaplével, végül pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és fűszerezzük fehérborecettel, olívaolajjal, sóval, borssal.

A báránybordákat befűszerezzük. Mindig szoktuk mondani: figyeljenek a fűszerezésre, hogy ellensúlyozni tudják a jellegzetes faggyúízt. A fűszerezett báránybordákat forró olajon megsütjük. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaljuk, mégpedig úgy, hogy először a szeletelt paradicsomokat tesszük a tányérra, majd következhet rá a forró babpüré, és végül a bárányborda, megszórva a szárított kenyérrel.

 

Itt találnak egy más típusú babreceptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.