Online Gasztronómiai Magazin

Báránycomb, ahogyan Havasalföldön készítik

A báránycomb, ahogyan Havasalföldön készítik recept hozzávalói

50 dkg báránycomb, 5 dkg fokhagyma, 5 dkg borsika, só, bors, olaj, borecet, 4 db szalonna, 4 db hegyes zöldpaprika, 2 db pirospaprika, 2 dkg fokhagyma

A puliszkához:

20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg juhtúró, szalonna kurcina

Báránycomb, ahogyan Havasalföldön készítik

Báránycomb, ahogyan Havasalföldön készítik

 

A báránycomb, ahogyan Havasalföldön készítik recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ezúttal Erdélyből kacsintunk ki egy kicsit, és megnézzük, hogyan nyúlnak a bárányhoz Havasalföldön. Gazdag recept lesz, ezt elöljáróban jelezzük, de mindenképp érdemes megnézni. Sőt. Nem csak megnézni, elkészíteni is megéri!

Először is a báránycombot szépen felszeleteljük, fűszerezzük sóval, borssal. Olajat vagy margarint hevítünk, majd beletesszük a húst, ráteszünk egy egész fokhagymát, a hús mellé pedig szalonna kerül. Természetesen adunk segítséget a kalkulációhoz, itt találnak ártippeket a bárányhúshoz.

A puliszkához forrásban levő hús alaplét használunk. Amennyiben a nincs fagyasztott alaplénk, azt leveskockából is el lehet készíteni. Ezután erőteljesen beízesítjük, majd beletesszük a kukoricalisztet, és kevés zsiradékot is teszünk hozzá.. Kicsit hagyjuk forrni, amikor kicsit sűrűbb  levesszük a tűzhelyről. El is készült.

És persze felmerülhet a kérdés, hogy mi is a kurcina. Nem más az, mint a pörc, vagy töpörtyű, ha kíváncsiak, itt a teljes magyarázat:).

Tálalásnál a hús mellé kerül a puliszka, valamint egy különlegesen készített paprika. Ami pedig a következőképpen készül: a paprikát megsütjük, a héját lehúzzuk, végül borecetes, mézes pácban érleljük.

 

Egy másik remek bárányreceptet itt találnak!

 

Ha szeretne még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.