Online Gasztronómiai Magazin

Báránycomb zöldbabbal, dödöllével

A báránycomb zöldbabbal, dödöllével recept hozzávalói

2 szelet báránycomb, 20 dkg zöldbab, 20 dkg sonka, 10 dkg szalonna, 3 dkg fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, bors, kakukkfű

A dödölléhez:

50 dkg főtt burgonya, 5 dkg liszt, 5 dkg szalonna, 5 dkg pirított hagyma

Báránycomb zöldbabbal, dödöllével

Báránycomb zöldbabbal, dödöllével

 

A báránycomb zöldbabbal, dödöllével recept elkészítése

 

Háttérbe szorult a bárány, az igaz, ettől függetlenül legyen egy (egy?) receptjük hozzá a Mit főzzünk ma? recepttárából. Tudjuk, hogy a bárányhús nem olcsó, két tippünk van: az egyik, hogy árgus szemekkel figyeljük az akciókat, mert időnként bizony jó áron hozzá lehet jutni, a másik, hogy spórolunk rá. Mert azt higgyék el, igazán megéri a báránnyal dolgozni. Nézzék meg ezt a receptet, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is a báránycombot ízesítjük, mégpedig sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, majd forró olajban megsütjük. A báránycombhoz aktuális árat itt találnak. A gyermekmondókából jól ismert dödölle elkészítése sem ördöngösség. Az egész burgonyát összetörjük, kevés levet hagyunk rajta. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, összedolgozzuk.

Egy serpenyőben az előre pirított vöröshagymát megfuttatjuk, azaz megmelegítjük, erre tesszük rá a kanállal megformázott burgonyát. Jól átsütjük, és már készen is van a dödölle. Aki szereti, pirospaprikát is tehet a vöröshagymára. Fokhagymás, babos, szalonnás ragut adunk még hozzá: ez a somogyi ragu.

 

Ha kedvet kaptak a bárányhoz, itt találnak még egy bárányreceptet!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.