Online Gasztronómiai Magazin

Báránygerinc mazsolás almával

A báránygerinc mazsolás almával recept hozzávalói

80 dkg báránygerinc, só, bors, kakukkfű, 10 dkg vaj, 4 db bor ízű alma, 1 egész fahéj, 2 db szegfűszeg, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál mazsola, 1 dl fehérbor

Báránygerinc mazsolás almával

Báránygerinc mazsolás almával

 

A báránygerinc mazsolás almával recept elkészítése

 

A bárány karakterisztikájához remekül passzolna a gyümölcsök, ezért a választás. Persze ott is elrejtettünk egy pár apróságot, ahogy azt szoktuk. Nézzék meg, és készítsék el így, a bárány egy kis változatosságot hoz a húsételek közé!

A befűszerezett báránybordákat vajon hirtelen megsütjük, nagyon figyelve arra, hogy ne szárítsuk ki! A bárányhoz aktuális árakat itt találnak.

Az almákat magházától megszabadítjuk, vastagabb karikára vágjuk, majd a karamellizált cukorból, mézből, szegfűszegből, fahéjból, mazsolából és fehérborból készített mártásban gyengén megpároljuk.

Tálaláskor az almakarikákra helyezzük a báránybordákat. Mazsolás-mézes mártást adunk mellé. Meleg fehérkenyeret ajánlunk hozzá.

 

Itt pedig ajánlunk egy másfajta bárányreceptet, nézzék meg ezt is, és alkalomadtán persze készítsék is el!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.