Online Gasztronómiai Magazin

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal

A báránygerinc paradicsomos zöldbabbal recept hozzávalói

  • 1 kg csontos báránygerinc,
  • 30 dkg zöldbab,
  • 4 db nagyobb paradicsom,
  • borsikafű,
  • só,
  • bors,
  • menta,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 fej hagyma
Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal

 

A báránygerinc paradicsomos zöldbabbal recept elkészítése

 

Sok mindent hallani a bárányról, van, aki esküszik rá. Nos, nem csak, vagy nem elsősorban őket célozzuk most (na jó, őket is), hanem azokat, akik még nem kóstolták. Itt is komoly szerepe van a pácolásnak, és persze a köret sem lesz mindennapi. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen próbálják is ki!

Azzal kezdünk most, hogy a báránygerincet lehártyázzuk, olajba helyezzük. Ezután a friss mentát finomra vágjuk, és beleszórjuk a gerinc mellé az olajba. Hűtőbe rakjuk egy napra, hogy a menta íze átjárja a húst. A báránygerinchez aktuális árat itt találnak.

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal, a báránygerinc bepácolva, sütésre készen

Báránygerinc paradicsomos zöldbabbal, a báránygerinc bepácolva, sütésre készen

A finomra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, majd ráhelyezzük a zöldbabot, az apró kockára vágott paradicsomot, és felöntjük a borral. Megszórjuk borsikafűvel, majd ízlés szerint sózzuk. Sok sót nem javaslunk.

Amikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a vajat, és lehúzzuk a tűzről. A pácolt gerincet serpenyőben, saját pácolajában megsütjük, arra figyeljünk, hogy ez ne túl sok olajon történjék. Ezúttal nem sütjük át teljesen, csak médiumra. Így tálaljuk a zöldbabbal.

 

Próbálja ki őzgerincfilé receptünket is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.