Online Gasztronómiai Magazin

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

A báránygerinc tésztában sült zöldbabbal recept hozzávalói

70 dkg zöldbab, só, rozmaring, 20 dkg sajt, 20 dkg vajastészta, 1 db tojás, 1 kg báránygerinc, mentalevél, provence-i fűszerkeverék

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal

 

A báránygerinc tésztában sült zöldbabbal recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, most egy kis brit kirándulás. Tésztaköretes verzió, nem yorkshire pudding, mert tudják, a különböző tájak ízei magyarul jelennek meg a Mit főzzünk ma? konyhájában. No és a mentaszósz - nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdek most, hogy a tisztított báránygerincet sózom, megsütöm, de nem sütöm át, csak szép rózsaszínre. Amikor elkészül, felszeletelem, ha egy picit még nyersnek találják, akkor pár pillanatra még vissza lehet helyezni a serpenyőbe, de nem kell kiszárítani. A bárányhoz aktuális árat itt találnak.

Közben a vajas tésztát kinyújtom, félreteszem.Egy tojást felverek, ezzel kenem le a tésztát. Az angol babot vagy ceruzababot előfőzöm sós vízben, Önök majd vigyázzanak, ne legyen puha! Lecsepegtetem a zöldbabot, sajttal körbetekerem, rozmaringgal megszórom, majd a tésztával is körbetekerem. Sütőlapra helyezem, és kb. 10-15 percig sütöm 180 fokon.

Kicsit hagyom hűlni, majd felszeletelem. Tálalásnál - én vettem kész mentaszószt, de lehet készíteni is - szóval mentaszósz kerül a körbe tányérszélére, ráhelyezek egy szeletet a tésztában sült zöldbabból és 4-5 húst.

 

Itt találnak még egy receptet bárányhoz!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.