Online Gasztronómiai Magazin

Bazsalikomos fogasfilé

A bazsalikomos fogasfilé recept hozzávalói

80 dkg fogasfilé, só, bors, bazsalikom, 20 dkg paradicsom, 10 dkg mozzarella sajt, 40 dkg burgonya, 2 db tojás, szerecsendió, olaj a sütéshez

Bazsalikomos fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bazsalikomos fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A bazsalikomos fogasfilé recept elkészítése

 

Ha van rá mód, balatoni fogasból készítsék, de természetesen adunk alternatívát. Ahogyan azt már a Mit főzzünk ma? kedves felhasználói, Olvasói már megszokhatták. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk ma, hogy a balatoni fogast kifilézzük, sózzuk, majd zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük. A süllő/fogashoz aktuális árat itt találnak.

Elkészítjük a ragut: ehhez a paprikát kockára vágjuk, utána feldaraboljuk a paradicsomot és a mozzarellát is, természetesen ezeket is kockára, hogy harmonizáljanak a paprikával. Mindezek után az egészet összekeverjük, bazsalikommal, sóval, borssal ízesítjük.

Körete pommes du chez lesz: a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd még forrón átnyomjuk a burgonyatörőn. Ezután szerecsendióval, tojással összekeverjük, habzsákba töltjük, majd a tál szélére kis formákat készítünk. Sütőben pár percig sütjük, addig, amíg szép barna nem lesz.

Tálalásnál egyszerű a dolgunk, hiszen a burgonya már a tálon van, középre kerül a ragu, rá pedig a finom balatoni fogas. Alapvetően könnyen elkészíthető, látványos étel kerül a terített asztalra!

 

Egy másik remek fogasreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030516)Comments are closed.