Online Gasztronómiai Magazin

Bélszín tócsnival és eperrel

A bélszín tócsnival és eperrel recept hozzávalói

60 dkg bélszín, 2 evőkanál mustár, só, rózsabors, 25 dkg szamóca, 0,5 dl balzsamecet, 2 evőkanál cukor, 40 dkg burgonya, 2 tojás, 1 teáskanál keményítő, fél köteg petrezselyem

Bélszín tócsnival és eperrel

Bélszín tócsnival és eperrel

 

A bélszín tócsnival és eperrel recept elkészítése

 

A különleges hús különleges receptet igényel - vagy éppen egyszerűt, mert azokból lesznek a legnagyszerűbb dolgok. A tócsni egyszerű dolog, mégis több, mint fenséges. Jó húshoz pedig jó gyümölcs is dukál. Össze is állt a kép. Nézzék meg, készítsék el!

Azzal kezdek ma, hogy a bélszínt mustárral bedörzsölöm, majd zsírpapírba tekerem és a hűtőbe helyezem, ahol állni hagyom. A bélszínhez aktuális árat itt találnak.

Bélszín tócsnival és eperrel, a hús már csak a sütésre vár

Bélszín tócsnival és eperrel, a hús már csak a sütésre vár

Amint ez megvan, egy serpenyőben cukrot karamellizálok, balzsamecetet öntök rá, rózsaborssal megszórom, és egy kicsit forralom. Utána a tisztított felezett epret belehelyezem, és összeforralom.

A burgonyát lereszelem, a tojást hozzáadom, a keményítőt is. Megsózom és vágott petrezselyemmel megszórom. Egy serpenyőben kevés olajon tócsnit sütünk belőle.

A bélszínből 4 db 15 dkg-os steaket vágunk. Kézzel megnyomkodjuk és serpenyőben mindkét oldalát megsütjük médiumra. Ezután a tócsnira ráhelyezem a steaket, majd pedig a tányérba körbe balzsamecetes epret helyezek. És készen is van, elkészítik így, ugye?

 

Egy másik remek bélszínreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.