Online Gasztronómiai Magazin

Bélszínragu petrezselymes burgonyával

A bélszínragu petrezselymes burgonyával recept hozzávalói

0,5 dl olívaolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 70 dkg bélszín, só, őrölt bors, 25 dkg kékáfonya, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl konyak

A körethez:

1 kg burgonya, só, 4 dkg vaj, 1 nagyobb csokor petrezselyem

Bélszínragu petrezselymes burgonyával

Bélszínragu petrezselymes burgonyával

A bélszínragu petrezselymes burgonyával recept elkészítése

 

Csak semmi pánik, a bélszín sejtelmes színét a kékáfonya adja a fotón. Ha vörösáfonyát használnak, más színű lesz. Micsoda meglepetés. Minden ünnepi asztal dísze lesz, készítsék el!

Először is forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt bélszínt, és magas tűzön tovább pirítjuk. A bélszínhez aktuális árat itt találnak. A hús beszerzésére tessék nagyon figyelni, mert ennek az ételnek az a lelke. A legjobb, klasszikus megoldás a hentes, de sajnos nem a XIX. században élünk, amikor csak úgy be lehetett ugrani egy hentesboltba. Summa, nagy figyelem kéretik!

Sóval, borssal ízesítjük, majd, ha félig megpirult hozzáadjuk a kék, vagy ízlés szerint a vörös áfonyát. Nincs megkötés, melyiket használják, az ízvilágot nem befolyásolja. Meglocsoljuk a vörösborral, és az egészet összepároljuk. Arra nagyon figyeljünk, hogy a bélszínt ne süssük-pároljuk sokáig, mert hajlamos rá, hogy hamar kiszárad.

Ha már újraszíneztük a remek bélszínt, itt utána tudnak nézni, hogy nem csak a színhatás újraértelmezése volt a célunk az áfonya használatával, vagy, nem csak az. Röviden összefoglalva, befolyásolta választásunkat a markáns íz, másrészt pedig az, hogy igen egészséges gyümölcsről beszélünk.

Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, összekeverjük, meglocsoljuk a konyakkal, és meggyújtjuk, azaz szaknyelven flambírozzuk.

A körethez a tisztított burgonyákat hordó formájúra faragjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a vajon megfuttatott aprított petrezselyemmel összeforgatjuk. A flambírozott áfonyás bélszínragut a petrezselymes hordóburgonyával tálaljuk.

 

Ha megnéznének egy másik fejedelmi lakomát, bélszínnel, erdei gombával, itt megtehetik. Természetesen teljesen részletes videórecept találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.