Online Gasztronómiai Magazin

Bevert tojás pincemester módra

A bevert tojás pincemester módra recept hozzávalói

50 dkg darált pulykahús, 2 db tejben áztatott zsemle, 2 db tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg pirított dió, gyömbér, só, őrölt bors, fél csomag petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, 8 db tojás, 0,5 dl ecet, 1 dl vörösbor, 5 dkg barnamártás por, 2 dkg mazsola, 10 dkg narancshéj, 4 szelet toast kenyér, 30 dkg csontvelő

Bevert tojás pincemester módra

Bevert tojás pincemester módra

 

A bevert tojás pincemester módra recept elkészítése

 

Az igazán gazdag receptek napján itt is a következő, ezt most pulykából készítettük, így nem lesz annyira nehéz. Ismét hagyományos receptről van szó, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A megtisztított csontot megfőzzük. Elkészítjük a bevert tojást. Vízbe sót, ecetet és babérlevelet teszünk. Amikor felforr a megmosott tojásokat óvatosan egyenként „belebuggyantjuk”. Ha látjuk, hogy a fehérje kemény, kivesszük, tálalásig langyos vízben tartjuk.

A húspogácsához a darált pulykahúst, az áztatott zsemlét, sót, borsot, petrezselyemzöldet és a tojásokat összekeverjük. A pulykahúshoz aktuális árakat itt találnak, mi pulyka alsócombhúst daráltunk, javasoljuk, tegyenek Önök is így.

Ha valaki véletlenül rosszul nyomja ki a zsemléket, zsemlemorzsát kell hozzátenni a masszához. A húspogácsákat zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Tálalásnál a velőscsontra és a húspogácsára kerül a bevert tojás, tetejére mártást öntünk, melyet mi most porból készítettünk el.

 

És itt van még egy pulykás recept, másféleképpen!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.