Online Gasztronómiai Magazin

Birsalmás sertésszűz pármai sonkában

A birsalmás sertésszűz pármai sonkában recept hozzávalói

5 dkg zsálya, 2 gerezd fokhagyma, 2 db sertésszűz, só, bors, 30 dkg pármai sonka, 2 db birsalma, balzsamecet, 1 dl fehérbor

Birsalmás sertésszűz pármai sonkában

Birsalmás sertésszűz pármai sonkában

 

A birsalmás sertésszűz pármai sonkában recept elkészítése

 

Aki figyeli a Mit főzzünk ma? receptjeit, rájött már, hogy szeretjük a zsályát használni. Nem véletlen, hogy ennek a receptnek is ez az egyik alapfűszere. Próbálják ki!

Ez egy könnyű mediterrán vacsora, ebéd lehet az Önök asztalán. A zsályát a fokhagymával összezúzzuk, kevés olajat öntünk hozzá, és az egészet összekeverjük. Ezzel az öntettel bekenjük a szüzeket, és így állni hagyjuk, kb. 1 órát.

A húst sózzuk, borsozzuk, betekerjük öt-öt pármai sonkával. Fogvájóval megszúrjuk, amit a tálalás előtt természetesen eltávolítunk. A sertésszűz aktuális árát itt találják!

A birsalmát felszeleteljük, kis fehérbor hozzáadásával megpároljuk, majd balzsamecetet adunk hozzá, valamint egy kevés fokhagymát. Közben a húst egy másik serpenyőben kevés olajon megsütjük. Tálalásnál alulra kerül a birsalmás ragu, rá a sertésszűz, és mivel mással, mint zsályával díszítjük.

 

További sertésszüzes receptjeinket itt találja!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánok!Comments are closed.