Online Gasztronómiai Magazin

Borjúmáj sült almával

A borjúmáj sült almával recept hozzávalói

  • 70 dkg borjúmáj,
  • 4 db alma,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 szál póréhagyma,
  • fél dl vörösbor,
  • 1 dl pecsenyelé,
  • 1 dkg majoranna
Borjúmáj sült almával

Borjúmáj sült almával

 

A borjúmáj sült almával recept elkészítése

 

Egy igazán különleges recept következik. Hangulatában, tálalásában abszolút ünnepi, hétvégi recept, azért is jön ma, hogy elő lehessen készülni hozzá. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a borjúmájat vékony szeletekre vágjuk, lisztezzük. Itt csak arra kell figyelni, hogy valóban vékony szeleteket vágjunk, mert ez nagyban befolyásolja majd a végeredményt! Ezután az almák magházát eltávolítjuk, majd vastagabb, fél cm-es karikára vágjuk. Vajban, serpenyőben elősütjük, félretesszük. A borjúmájhoz aktuális árat itt találnak.

Figyelem, fontos: ebben az alma elősütésére használt vajban sütjük meg a borjúmájat, az oregánóval vagy a majorannával együtt. Itt és most az az Önök ízlésére van bízva, melyik fűszert választják, használják akár azt, amelyik az Önök konyhájában megtalálható, lehetőleg azonban valamelyik mindenképp kerüljön hozzá: alapíznek minősül!

A májat a sütés után kivesszük, a visszamaradt zsiradékban a karikára vágott póréhagymát megpirítjuk, felengedjük pecsenyelével, és vörösborral beforraljuk. A tálaláskor a borjúmájra kerül az almakarika, és melléöntjük a mártást. Igazán a burgonyapüré illik hozzá, lehetőség szerint tálaljuk azzal.

 

Egy másfajta májas receptet itt tudnak megnézni, alkalomadtán készítsék el ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.