Online Gasztronómiai Magazin

Borjúpaprikás gombás puliszkával

A borjúpaprikás gombás puliszkával recept hozzávalói

80 dkg borjúnyak, só, bors, pirospaprika, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 10 dkg erdei gomba, 10 dkg kukoricadara, húsalaplé, 1 csomag újhagyma

Borjúpaprikás gombás puliszkával

Borjúpaprikás gombás puliszkával

 

A borjúpaprikás gombás puliszkával recept elkészítése

 

Klasszikus paprikás készül ma a Mit főzzünk ma? konyhájában, és reméljük, hogy a recept alapján az Önökében is. Erősen javasoljuk, hogy borjúnyakból készítsék, utánozhatatlan íze lesz. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A hagymát ennél a variációnál tényleg apróra vágjuk. A sertészsírt felhevítjük, benne a vöröshagymát sárgára sütjük. Ekkor ráhintjük a paprikát, és haladéktalanul beledobjuk a kockára vágott borjúhúst. Erős tűzön pirítjuk, fűszerezzük. A borjúhúshoz aktuális árat itt találnak.

Ha a hús elfőtte a levét, visszapirítjuk zsírjára, és öntsünk rá kb. 2 dl csontlét vagy vizet. Tehetünk hozzá még fél dl bort, természetesen ki-ki ízlése szerint sót. A bort persze, ha gyerekek is sorban állnak a pörköltért, kihagyhatjuk. Legvégül adagoljuk a pörköltbe a gerezdekre vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy könnyű tejfölös habarás, és készen is vagyunk.

Ha idáig már eljutottunk, egyetlen dolgunk maradt: gyenge, mérsékelt lángon puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy szaftos, bársonyos legyen.

A paprikáshoz a galuska illik legjobban köretként. Vannak persze emberek, akik arra vetemednek, hogy friss meleg kenyérrel fogyasztják!

És vannak a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói, akik egyiket sem választják, hanem gombás puliszkával körítik. A puliszkához az újhagymát karikára vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzátesszük a gombát és a petrezselyemzöldet, majd felengedjük húsalaplével, és besűrítjük kukoricadarával. Készen is vagyunk!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.