Online Gasztronómiai Magazin

Borókás vadragu

A borókás vadragu recept hozzávalói

babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg rókagomba, 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc

Borókás vadragu

Borókás vadragu

 

A borókás vadragu recept elkészítése

 

Úgy gondoljuk, azt senki sem vitatja, hogy a vadhúsnál kevés jobb dolog létezik. Mármint a konyhában, persze. Most szarvast választottunk, ragu készül belőle. Nézzék meg, hogyan, és próbálják is ki!

A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet. A szarvasgerinchez aktuális árat itt találnak.

Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, és ezeket is lepirítjuk. Felöntjük borókás, borókaleveles redukcióval  (redukciót úgy készítek hogy babérlevelet és borókabogyót 2 dl vízben lassú tűzön főzöm. Amikor jó erős, fűszeres levet kapok, akkor kész a redukció.).

Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk vissza, míg meg nem puhul a hús. Az utolsó felöntésnél annyi folyadékot adunk hozzá, hogy a gnocchit bele tudjuk borítani, és lassú tűzön meg tudjuk főzni. Hozzáadjuk a tejfölt és a rókagombát. Mélyebb tányérban tálaljuk.

 

És még egy gnocchis recept, itt!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.