Online Gasztronómiai Magazin

Bőrös süldő szilvával, savanyúkáposztával

A bőrös süldő szilvával, savanyúkáposztával recept hozzávalói

1 kg süldőcomb bőrrel, fél kg savanyú káposzta, fél kg szilva, só, bors, köménymag, 1 dl sör, 1 kg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 5 evőkanál barnacukor, 1 dl fehérbor

Bőrös süldő szilvával, savanyúkáposztával

Bőrös süldő szilvával, savanyúkáposztával

 

A bőrös süldő szilvával, savanyúkáposztával recept elkészítése

 

A mai napon olyan recepteket adunk, amelyeknél a hús sütése hagyományos módon történik, a köret lesz az, amit telepakolunk jó Mit főzzünk ma?-szokás szerint extrákkal. Most sem lesz másként. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

A befűszerezett süldőcombot sütőben készre sütjük. Kezdő háziasszonyoknak javaslom, hogy vágják be a bőrét, locsolgassák sörrel, hogy szép piros legyen. Ha egy kis pikantériát akarnak vinni a sütésbe, jó müncheni malátás sört válasszanak, remek ízhatást fog produkálni! Őszi szezonban egy erősebb festbier kategóriát javaslunk, például egy Paulaner Oktoberfestbiert, vagy mondjuk egy HB Wiesnbiert. Csodát tesz a hússal! A süldőcomb aktuális árát itt találják.

Ahogyan fentebb említettük, ennél az ételnél a köret lesz különleges. A savanyú káposztát a kockára vágott füstölt szalonnán megsütjük. A süldőcomb visszamaradt zsiradékában a karikára vágott főtt burgonyát átpirítjuk. Petrezselyemzöldet is tehetünk hozzá.

A barnacukrot karamellizáljuk, köménymagot szórunk bele, hozzátesszük a felezett szilvát, fehérborral felöntjük, átforraljuk. Tálaláskor a savanyú káposzta és a burgonya mellé tálaljuk. Színes, szép, látványos, és nagyon nem mellékesen igen finom ételt tehetünk az asztalra!

 

Egy más karakterű süldőreceptért kattintsanak ide!

 

A meglepetés pedig egy fagyis tányérdesszert:

 

2

2

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.