Online Gasztronómiai Magazin

Borsköntösben sült csirkemell salátákkal

A borsköntösben sült csirkemell salátákkal recept hozzávalói

35 dkg őszibarack, 5 dkg lilahagyma, 1 csomag koriander, 1 db lime, 4 db csirkemellfilé, só, szárított zöldbors, 5 dkg jégsaláta, 5 dkg lollo rosso, 5 dkg lollo verde, 5 dkg galambsaláta, málnaecet

Borsköntösben sült csirkemell salátákkal

Borsköntösben sült csirkemell salátákkal

 

A borsköntösben sült csirkemell salátákkal recept elkészítése

 

Ezt a receptet a saláták kedvelőinek (is) szántuk. No persze a csirkemell is kap egy köntöst, nem is akármilyet. Ha rövidre akarjuk fogni, akkor ennyi: tessék elkészíteni!

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd negyedeljük. A lilahagymát apró kockára, míg a korianderzöldet durvára vágjuk. Összekeverjük a zöldcitrom levével, sózzuk, borsozzuk, majd marinírozzuk a negyedelt barackokkal. Kb. 25-30 percig állni hagyjuk.

A zöldsalátákat mossuk, tisztítjuk, szárítjuk, majd az egész fehérborsot fűszermozsárban összetörjük durvára. A csirkemellfiléket sózzuk, utána beleforgatjuk a durva fehérborsba. Forró olajon elősütjük, majd kb. 6-7 percig mérsékelt lángon kihúzatjuk.

Tálaláskor a vastagabb szeletekre vágott csirkemellfilét a roppanós saláták mellé helyezzük. A kísérő ízt képviselő marinírozott őszibarackszeletekből tehetünk bőven a csirkemellfilé mellé. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Ugye már a színei is gyönyörködtetnek? Nem véletlenül választottuk a lilahagymát, ugyanis nem csak az íze enyhébb, hanem a színe is jobb ehhez az ételhez.

Málnaecetet pedig Önök is tudnak készíteni. Málnából és valamilyan ecetből, mondjuk fehérborecetből. Barack, csirkemell, lilahagyma adja meg a kompozíció lényegét.

 

Itt ajánlunk egy másfajta csirkés receptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.