Online Gasztronómiai Magazin

Brassói aprópecsenye sertésszűzből

A brassói aprópecsenye sertésszűzből recept hozzávalói

40 dkg sertésszűz, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg mangalicazsír, 2 fej lilahagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, fél fej fokhagyma, só, durva bors, 60 dkg burgonya

Brassói aprópecsenye sertésszűzből

Brassói aprópecsenye sertésszűzből

 

A brassói aprópecsenye sertésszűzből recept elkészítése

 

Többféle verzió létezik, miért is brassói a brassói, de ebbe mi most nem megyünk bele. Sertésszűzből készül ebben a receptben, az egyik verzió szerint ez az eredeti. Persze a legendáriumok is tévedhetnek, hiszen az az elmélet is előkerült, hogy ez valójában fokhagymás marhatokány. Mi maradunk Pető Gyula verziójánál most, szűzpecsenyével dolgozunk. Nos, nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a zsírt felhevítjük, a szalonnát kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk. Ezután a kockára vágott szüzet beletesszük, ügyelve arra, hogy a zsiradék a húskockákat ellepje, majd lepirítjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Hozzátesszük a negyedfülre vágott lilahagymát, majd jöhet a kockára vágott paprika, végül a zúzott fokhagyma, valamint a só és a bors. A legvégén kerülnek hozzá a paradicsomkockák. Figyeljünk rá, hogy megtartsák állagukat, és ne főjenek szét.

A szintén kockára vágott burgonyát bő zsírban kisütjük, végül összekeverjük, és tálaljuk.

 

Brassói, egy kicsit másképp (vagy épp nem is kicsit)? Persze, itt találják, nézzék is meg!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.