Online Gasztronómiai Magazin

Brokkoli besamelmártással

A brokkoli besamelmártással recept hozzávalói

40 dkg brokkoli, só, bors, 20 dkg reszelt sajt, 3 db tojás, 5 dkg vaj

Brokkoli besamelmártással

Brokkoli besamelmártással

 

A brokkoli besamelmártással recept elkészítése

 

Időnként megmutatjuk, hogy kevés, nem drága alapanyagból, nem sok idő alatt micsoda remekműveket lehet kreálni. Most a brokkoli van soron, egy remek mártással, bármikor, gyorsan elkészíthető. Nézzék meg, és valóban készítsék is el!

A brokkolit forró vízben előfőzzük, óvatosan, arra figyelve, hogy nem szabad túlfőzni.

És következik a beharangozóban megígért besamelmártást elkészítése. Először is vajat olvasztunk, lisztet adunk hozzá, majd pedig hideg tejet. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele szerecsendiót is. A besamelt tojással dúsítjuk, és reszelt sajtot is szórunk bele. Ha van rá módjuk, kifejezetten javasoljuk, hogy comte sajtot használjanak, árat itt találnak hozzá.

A mártást ráöntjük a brokkolira, majd a maradék reszelt sajtot a tetejére hintjük, és megsütjük.

Egy másik elkészítési módot is megosztunk Önökkel. A mélyhűtött brokkolit kiolvasztjuk, vajon átpörgetjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásban elkeverjük a reszelt sajtot, ráöntjük a brokkolira, végül 220 fokon 3 perc alatt megsütjük.

 

Itt adunk egy másfajta brokkolis receptet, ennek titka pediglen a lestyán. Nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.