Online Gasztronómiai Magazin

Burgonyaleves erdélyi pásztor módra

A burgonyaleves erdélyi pásztor módra recept hozzávalói

  • 1 kg burgonya,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál gyökér,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1,5 liter tejsavó,
  • só,
  • 1 fej vöröshagyma
Burgonyaleves erdélyi pásztor módra

Burgonyaleves erdélyi pásztor módra

 

A burgonyaleves erdélyi pásztor módra recept elkészítése

 

Igazi hagyományos leves készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, és nagyon reméljük, hogy a recept alapján az Önökében is. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a megtisztított, kockára vágott zöldségeket egy kanál zsiradékban megdinszteljük. Mindezek után felengedjük kb. 1- 1,5 liter vízzel, majd forraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk kockára vágott burgonyát, a sót és a borsot. A mangalicazsírhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután megfőzzük a burgonyát is, majd hozzáadjuk a tejsavót. Utóbbit ízlés szerint adagoljuk, és még egy- két percig főni hagyjuk.

Hideg puliszkával kerül az asztalra általában, aki szereti, főzhet bele füstölt szalonnabőrt is. A puliszka elkészítéséhez segítséget itt találnak. Itt pedig egy másik variációt.

 

Ha megjött a kedve próbálja ki többi leves receptünket is, melyeket itt talál.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.