Online Gasztronómiai Magazin

Citromos habkrém

A citromos habkrém recept hozzávalói

1 zacskó vaníliás puding, 5 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, citromlé, porcukor, 2 dl tejszín, fél  vaníliarúd, só, tejszínhab, csokoládépasztilla

Citromos habkrém, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Citromos habkrém, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A citromos habkrém elkészítése

 

Egy egyszerű finomság ez a mai recept, ellenben képes feldobni a napot. Ha nem hiszik, járjanak utána, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a tejszínhabot keményre felverjük, és felhasználásig a hűtőben tartjuk. Ha ezzel a komoly feladattal megvagyunk, a pudingport simára keverjük néhány kanálnyi tejjel.

A megmaradt tejet felforraljuk, majd belekeverjük a cukrot vagy az édesítőszert. Ha ez megvan, beleöntjük a pudingporos tejet. Kevergetve sűrűre főzzük.

Pudingporhoz aktuális árakat itt találnak.

Ezek után a vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. Ezt a vaníliavelőt a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a sóval együtt belekeverjük a még tűzforró pudingba.

Hagyjuk kihűlni, időnként keverünk rajta néhányat, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Ha már kihűlt, de még nem kocsonyásodik, kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. Ezután vízzel kiöblített kompótos tálkákban vagy egyéb kis formákban 4 adagra elosztjuk.

A tetejét citromszeletekkel, csokoládépasztillákkal tetszés szerint feldíszítjük. Folpack fóliával befedve, a hűtőszekrényben néhány órán keresztül dermesztjük.

 

Egy másik citromos receptet itt találnak!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! Comments are closed.