Online Gasztronómiai Magazin

Cseresznyés egész csirke

A cseresznyés egész csirke recept hozzávalói

1 egész csirke, só, őrölt bors, 1 üveg cseresznye befőtt, 1,5 dl száraz fehérbor, 2 kiskanál méz

Cseresznyés egész csirke

Cseresznyés egész csirke

A cseresznyés egész csirke recept elkészítése

 

Takarékos, ellenben nagyon finom recept azoknak, akik szeretik, ha a sütő dolgozik helyettük. Na jó, ez így nem teljesen igaz, de tény, hogy a sütő megkönnyíti a dolgunkat most. Nézzék meg, hogyan készítettük, és készítsék el Önök is így!

A megmosott, leszárított egész csirkét hosszában félbevágjuk, sózzuk és borsozzuk. Bőrös felükkel felfelé tepsibe fektetjük, felöntjük a cseresznye levével és a száraz fehérborral. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben háromnegyedig megpároljuk.

Az egész csirkéhez információkat itt, aktuális árat itt találnak.

Levesszük a fóliát a húsról és megkenjük a mézzel. A csirke mellé tesszük a cseresznyét. Visszatesszük a forró sütőbe, és pirosra sütjük.

Ha elkészült, a kastélyburgonyát tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a ropogós csirkedarabokat, körbelocsoljuk a cseresznyés szafttal, és ízlés szerint friss zöldfűszerrel díszítjük.

 

 Egy másfajta csirkés receptért kattintsanak ide!

 

Ha körülnéznének húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.