Online Gasztronómiai Magazin

Cseresznyés és meggyes muffin

A cseresznyés és meggyes muffin recept hozzávalói

15 dkg cseresznye-, meggybefőtt, 20 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 dl tej, 3 dkg darált dió, 12 db muffinpapír

Cseresznyés és meggyes muffin, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Cseresznyés és meggyes muffin, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A cseresznyés és meggyes muffin recept elkészítése

 

Muffin, ami nem csak csokisan, mogyorókrémesen jó, hanem gyümölcsökkel is. Nem csak beszélünk, adjuk rögtön a receptet is!

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A befőtteket lecsepegtetjük, darált dióval, vagy ha nincs otthon dió, búzadarával megszórjuk. Felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Alaposan összekeverjük. Darált dióhoz aktuális árat itt találnak.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Utána hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Jól összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket.

Beletesszük a muffinsütőbe a papírokat, és beleöntjük a tésztát. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt rövid ideig hagyjuk hűlni, majd a tetejét megszórjuk porcukorral.

 

Egy másik édesség receptjét itt találják, ez rumos.

 

Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.